maanantai 7. marraskuuta 2011

Luku 8 - Maakellari - 2010

No niin, nyt ollaan jo vuodessa 2010. Paljon on aikaan saatu, ihan kaikesta en ole tänne kirjoittanut mutta näistä suurimmista jutuista kuitenkin. Silloin kun laajennukselle kaivettiin maata, rouhaistiin myös vieressä olevasta rinteestä palanen, ajatuksena oli rakentaa siihen joku pikkuinen maakellarin tapainen. Siis sellainen johon olisi mahtunut jokunen juoma ja vaikka vähän vihanneksia.
Jotenkin se homma sitten karkasi käsistä....
Hra Jussila oli googlettanut maakellareita ja sattuipa sitten eksymään JR-Holvikellareiden sivuille. Ennen kuin huomasinkaan, oli tontille ilmestynyt kasa erikoisia betoniharkkoja ja muutakin rakennustarviketta.
Kuvassa lisäksi yksi isännän lempileluista...
Ja hommahan alkoi tietysti perustan tekemisestä.
Ensimmäinen harkkokerros muurattu.
Seinät pystyssä.
Kattokaaret paikoillaan.


Ja arvatkaapa muuten kuka raahasi harkkoja muurarimestari Jussilalle....


Kyllä se jo kellaria muistuttaa...
Olenko muuten jo kertonut, että maasto meidän mökillä on aika sora- ja kivipitoista. Niinpä ympäristöä sitten somistettiin vähän kivillä... (voi helkkari mikä homma!)
Lisämaisemointia löytyi myös omalta tontilta. Hiekkatäytön päälle levitin kanaverkkoa, sen päälle kompostimultaa ja sitten vaan sammaleet peliin! (Takatontilta yhden ison kiven päältä). Alussa kastelin sitä vedellä lantratulla piimällä, sammalhan tykkää happamasta. Tällä hetkellä, siis vuonna 2011 kun tätä juttua kirjoitan, on tuo sammal jo aika mahtavan näköistä. Siinä kasvaa myös pieniä saniaisia, mustikan varpuja ja jotain muitakin heiniä joita en tunne.
Tuo hiekka mikä kuvassa vielä näkyy, on myös mullalla peitetty ja kesällä 2011 istutin siihen erivärisiä krasseja. Oli tosi komean näköinen ja vasta lokakuun lopulla yöpakkaset tekivät kukinnasta lopun.


Sisäkuva on vähän heilahtanut, mutta kyllä siitä selvän saa.
Nyt sitten pitäisi hyllyt täyttää...toistaiseksi kellari on toiminut enemmänkin juomakylmiönä.. Vaan hyvähän se on kun kesäisin käy paljon vieraita. Kellari pysyi koko kesän 2011 alle +8 asteen lämpöisenä, mikä minusta on aika hyvä juttu, ottaen huomioon, että ulkona oli välillä + 36 astetta. Ja edellisenä talvena kun oli niitä - 30 asteen paukkupakkasia, ei kellari mennyt jäähän vaan pysyi parissa plusasteessa. Hieno siitä tuli!


Tähän loppuun vielä yksi kaunis kuva loppukesän aamuauringosta.


Kesä 2011 olikin sitten aika isojen juttujen kesä, siitä oma lukunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti