maanantai 14. marraskuuta 2011

Luku 9 - Ja sitten vasta tapahtuikin - 2011 osa 1

Huh huh, mistähän aloittaisi. 
No talvi 2010 - 2011 meni puita poltellessa, luntakin riitti ihan omiksi tarpeiksi. Alkukeväästä 2011 olikin sitten kulkuväylät pihamaalla kuin juoksuhautoja, koirista ei näkynyt kuin hännänpää (tai no, Kertusta ei edes sitä kun on jo syntyjään töpohäntäinen), aika yksitoikkoinen ulkoilureitti: portilta mökkiin, mökistä saunaan. No toki käytiin hiihtimillä järvenjäällä, ainakin vielä silloin kun lunta ei ollut ihan puoltametriä.


Mutta keväthän koittaa aina talven jälkeen, niin nytkin.
Ja kun lumet sitten loppujen lopuksi sulivat ja ilmat lämpenivät, aloitettiin "ihan vaan huvikseen" suunnittelemaan kesäkeittiön tuunausta. 
Alun perinhän tuo muistutti ehkä pikkuisen leirintäalueen grillikatosta...
Eikä siinä mitään, ihan kivasti toimi noinkin, mutta ajateltiin, että olisi kiva viettää siellä aikaa syksyllä vielä silloinkin kun jo vähän tuulee ja tuivertaa. Tuolla katoksessa nimittäin on aika kiva ulkotakka, ei mikään hieno muurattu vaan peltinen, mutta tosi hyvin toimiva ja lämmittävä.

Juhannukseksi värkättiin pidempi pöytä alkuperäisen neljän istuttavan tilalle, meillä kun perinteisesti jussia viettää Jussilan veljekset perheineen...Veljeksiä on siis neljä, joten porukkaa piisaa...
Juhannuksen jälkeen sitten laitettiin hihat heilumaan. Hra Jussila sahasi piparkakkukaaret tasaiseksi ja ulkopuolelta tukittiin raot (on kait sillä tyylillä joku hieno nimikin) eli näyttää vähän niin kuin ennen vanhaan talojen ulkolaudoitus..Ja minua ei tuo siniharmaa väri miellyttänyt, siispä myös pensselit heilumaan! 
Ja voitteko kuvitella, tuohon katokseen upposi n. 30 litraa mustaa Pinotexin kyllästettä!! Okei, sisäpuolelta hra Jussila laudoitti myös katon, alun perin oli pelkät ruoteet ja siinä päällä pelti, siihenkin meni oma osansa kyllästeestä. Vaan kyllä siitä tuli hieno, vaikka ei vieläkään ole ihan valmis. Tarkoitus on laittaa jonkinlaiset luukut tai muut systeemit, jolla katoksen saapi umpeen niitä syksyiltoja ajatellen, yläosan päätykolmiotkin tullaan laittamaan umpeen. 


Tämän urakan lisäksi pestiin sitten hervoton määrä räsymattoja (eläköön painepesuri!), seuraavassa kuvassa sitten mattoja kuivatellaankin puolivalmiissa kesäkeittiössä.
Jostain kumman syystä tästä kesäkeittön kohennuksesta ei tullut otettua juurikaan kuvia...


Eli tässä tilassa tämä rakennus on tällä hetkellä, kesällä 2012 sitten tuunataan tämäkin valmiiksi.


Loman aikana ei varsinaisesti tehty mitään isompaa, mitä nyt puuhommia, eli halkoja ja haketusta...niin ja tietysti kavereiden kanssa seurustelua, sehän on aina huippuhetki kun tulee hyviä ystäviä käymään!


Pari kivaa kesäkuvaa:
Jäi muuten juomatta tämä viini...
Kuivuneet risut eivät ole jäänteitä juhannuskoivuista vaan pitävät lokit loitolla....
Pihakoivu
Kesän ensimmäinen herkkutatti, heinäkuun puolenvälin paikkeilla.
Osassa 2 kerronkin sitten tuvan lattian uudesta elämästä, se olikin jo melkoinen urakka...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti