tiistai 18. lokakuuta 2011

Luku 1 - Mökkihöperyyttä

Erilaisia blogeja on tullut seurattua tässä vuosien aikana, toiset mielenkiintoisia ja toiset vähemmän mielenkiintoisia. Saas nähdä mitä tästä tulee...
Vinkki tähän blogin pitämiseen tuli tutulta toimittajalta joka kävi loppukesästä tekemässä juttua meidän mökistä (kiitos Anne!), ajattelinkin siis tehdä "albumia", eli kerätä tänne kaikkea mitä mökillämme on puuhasteltu ja mitä kaikkea vielä tullaan puhastelemaan.


Kaikki alkoi siitä, kun minuun iski mökkikuume. Vuosi oli varmaan 2003 tai 2004 kun aloitin surffailun "Myydään mökkejä" palstoilla. Kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä olikin tarjolla, jonkusen kerran tuli todettua, että tuhat kuvaa ei todellakaan kerro totuutta. Parin tunnin ajomatkan jälkeen saatiin todeta, että se mitä kuva näytti olikin todellisuudessa jotain ihan muuta (ihana mökki, hyvä ranta, missään vaan ei ollut mainintaa siitä, että mökki sijaitsi ihan kiinni isossa valtatiessä).
Päätin sitten laittaa yhteen nimeltä mainitsettomaan nettivälityssivustoon hakuvahdin. Mielessäni oli tietyt kriteetit jonka mukaan täyttelin hakuehtoja ja eipä kauaakaan kun sähköpostini alkoi kilkuttaa... "hakuehtoja vastaava kohde on löytynyt".
Vaan näissäkin oli paljon sellaisia jotka tuottivat pettymyksen.
Yhtenä aamuna sitten aikaisin saapuessani työpaikalle, käynnistin läppärin normaalisti ja taas oli tullut postiin ilmoitus kiinnostavasta mökistä. Kun klikkasin kuvan auki, tiesin heti, TÄSSÄ SE ON!! (Pikku ongelma oli sitten siinä, että saanko hra Jussilankin innostumaan).


Siltä istumalta soitin välittäjälle (kello oli vaille kahdeksan...), hän istui vielä kotona aamukahvipöydässä, mutta auliisti kertoi paikasta. Puhelun jälkeen otin kuuman linjan hra Jussilalle, välitin samalla kuvat ja käskin soittaa HETI välittäjälle (kerrankin hra teki "pyyntöni" mukaan). Kohta soitti hra Jussila takaisin, sanoi sopineensa näytön seuraavalle viikolle. Vaan ei mennyt kuin vartti, soitti hän jälleen minulle ja sanoi sopineensa näytön sittenkin seuraavalle päivälle. JIPPII!!


Tämän kuvan näin ensimmäisenä kun avasin hakuvahdin ilmoittaman kohteen ja se oli sitten menoa.


Tontilla on mökin lisäksi kolme muuta vanhaa hirsirakennusta eli aitta, sauna ja verstas joka alun perin on ollut savusauna. Rakennukset ovat kaikki alkujaan 1800 -luvulta, eli ikää piisaa.


Sauna

Aitta

Lisäksi tietysti löytyy iso liiteri, se onkin tarpeen kun on useampi paikka missä puita poltella. Ja kesäkeittiö myös, totta kai!
Liiteri


Kesäkeittiö alkuperäisessä asussaan

Nämä kuvat ovat kaikki ensimmäistä lukuun ottamatta otettu  ensimmäisellä käyntikerralla jonka jälkeen sitten ei ollut enää vaihtoehtoa, tuo paikka oli pakko saada!


Tästä ja paljosta muusta lisää seuraa jatkossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti